Basisuniversiteit

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Presentatie project farmacie Werkplaats

Presentatie profielwerkstuk en game farmacieproject.

Op Woensdag 10 maart werd het resultaat van het project farmacie gepresenteerd op het middelbaar van de Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven. De deelnemers aan dit project hebben het onderwerp cystic fibrosis, oftewel taaislijmziekte, gevat in een spel. Dit spel behandelt aan de hand van vraag en antwoord de aspecten van deze ernstige ziekte. Doel is om een fictieve patient zo lang mogelijk te laten leven. Zo lang mogelijk, want cystic fibrosis is nog steeds ongeneeslijk. De vragen worden ingeleid door filmpjes en er is een zeer uitgebreide help en informatiefunctie aanwezig.

Onder begeleiding van Dr. Ed Moret van het Departement Farmaceutische Wetenschappen van de Faculteit Bètawetenschappen op de universiteit Utrecht en twee farmaciestudenten, Mariska Bos en Suzanne de Bruijn, hebben 6-vwo'ers Lynn, Hanna en Tom zich een jaar lang verdiept in de stof.

Het spel is ontstaan door een samenwerking met de programmeurs Casper (4 VWO), Thore (2 VWO) en Simon (3 havo) en ondergetekende van het XNA project. Zij hebben een programmeertaal gemaakt, waarmee inhoudsdeskundigen (ic de "farmaceuten") zelf een spel kunnen maken. Een spel dat kan worden gebruikt in de klas bij de lessen Biologie.

Van links naar rechts : Thore, Casper, Suzanne, Hanna, Lynn, Mariska en Tom.

Vooral de laatste lootjes hebben zwaar gewogen, maar het resultaat mag gezien worden! De Werkplaats zal dit project indienen in het kader van de prestigieuze Profielwerkstuk prijs uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

 

Geef je mening :

Wat vind je van de Basisuniversiteit?